ANKARA / ÇANKAYA - Hilmi-Hatice Aksoy Ortaokulu

Mrt

"Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır..."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mrt

OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA OKUL MÜDÜRÜMÜZ YASEMİN KOCAMAN TARAFINDAN "KURUM KÜLTÜRÜ" KONULU KURS VERİLDİ.

5 GÜN (30 SAAT) SÜRELİ BU KURSA OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ KATILDI.

Mrt

OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA DR. ÖĞRETİM ÜYESİ TANSEL YAZICIOĞLU TARAFINDAN "KAYNAŞTIRMA BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMALARININ NİTELİĞİNİN ARTTIRILMASI" KONULU SEMİNER VERİLDİ.

2 GÜN (10 SAAT) BU SEMİNERE TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ KATILDI.

Mrt

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten, bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıldönümü. Onun 1938'de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor.

Saatler 9'u 5 geçe insanlık ve vatan sevgisiyle dolu, koca bir yürek durdu. Ama saatler durmuyor, dünya dönüyordu. Gerçek olan ölümlere yas tutmak değildi. Esas olan o ruhu yaşamak ve yaşatmaktı.

Ölümünün 84. yılında Büyük Önder'imizi okulumuzda düzenlenen programla saygıyla andık.

Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Cumhuriyetimizin 99.yılını velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutladık.

Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına saygı ve minnetle anıyoruz.

"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Eyl

İLKÖĞRETİM HAFTASINI COŞKUYLA KUTLAYARAK 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE BAŞLADIK.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Atatürk diyor ki; "İlköğretim geleceğin temelidir. İlköğretim davası, insan olma, ulus olma davasıdır. İlköğretimin değerini her yurttaşa anlatmak ulusal bir görevdir."

Eyl

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİ TAMAMLADIK. ÖĞRENCİLERİMİZİ YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNDAN SONRA KARNELERİNİ DAĞITARAK YAZ TATİLİNE UĞURLADIK.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlediğimiz çeşitli gösteri ve etkinliklerle coşku içerisinde kutladık. Törenimize Kurtuluş Savaşı Gazisi, İstiklal Madalyonu sahibi, Türkiye Gaziler Derneği Başkanı Sayın Torun MENGÜLOĞLU'da kkonuşmalarıyla katılarak şereflendirdi.

May

Kantinimiz ihalesi yenilenerek yeniden hizmete açıldı. Kantinimizde ilgili yönetmelik ve genelgeler çerçevesinde sağlıklı ürünlerle tüm öğrenci ve personelimize hizmet verilmektedir. Rutin denetimleri kantin denetleme komisyonumuzca gerçekleştirilmektedir.

May

Türkiye'de her yıl Mart ayının son haftasında, kütüphanelerin ve kütüphanecilerin tanıtımında önemli bir rol oynayan "Kütüphane Haftası" kutlanmaktadır. Okulumuzda Kütüphane Haftası boyunca birçok etkinlik düzenlendi.

Velilerimizin bağışlarıyla okulumuzda kütüphanemiz 6 Nisan 2022 Perşembe günü Okul Müdürü Yasemin KOCAMAN tarafından Okul Aile Birliği temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Okulumuzun bahçesinde düzenlenen "Kütüphane Haftası Etkinlikleri" çerçevesinde  öğrenciler "Kitabını Al Gel, Birlikte Okuyalım" etkinliğine katıldılar.

"Top  oynamaya  biraz  ara  verelim, kitap  okuyalım"sloganıyla farkındalık yaratıldı.

May

Bakanımız Prof. Dr. Ziya SELÇUK ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan AKPINAR ile birlikte, Ankara genelinde LGS ve YKS sınavlarında en başarılı olan ortaokul ve lise müdürleriyle gerçekleştirilen toplantıya Okul Müdürümüz Yasemin Kocaman da davet edilerek katıldı. Bu toplantıda Eğitim-öğretim hakkında değerlendirmeler yapıldı.

2020-2021 LGS sınavında büyük başarı elde eden 8. sınıf öğrencilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.