ANKARA / ÇANKAYA - Hilmi-Hatice Aksoy Ortaokulu

Tarihçemiz

Konutkent Ortaokulu binası, T.C. Emlak Bankası´nın maliyet giderlerini karşılamasıyla MESA Şirketi tarafından 1991 yılında yaptırılmış olup 26 Eylül 1991 tarihinde Devlet Töreni ile Ankara Valiliği Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağışlanmıştır.

Okul, ilköğretim okulu olarak Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 12 Eylül 1991 tarihli 703.3/+58834 sayılı onayı ile açılmıştır.

Okulumuz 6.000 metre kare üzerine kurulmuştur. Okul, "Konutkent" adını yerleşim yerinden almıştır.

2013 yılında Sabiha-Reşit Turgut isimli hayırseverlerimizin Milli Eğitim Müdürlüğü´ne yaptıkları bağış nedeniyle, okulun ismi "Konutkent Sabiha-Reşit Turgut İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.

2014-2015 yılında 4+4 sistemine geçilmesi nedeniyle okulumuz ortaokula dönüştürülmüş, ilkokul kısmı ise ayrılarak aynı parsel içerisinde inşa edilen yeni binaya taşınmıştır. Böylece “Konutkent Sabiha Reşit Turgut İlkokulu” ve “Konutkent Sabiha Reşit Turgut Ortaokulu” adında iki ayrı okul olarak ayrı binalarda hizmete devam edilmiştir.

2016 yılında ise Hilmi ve Hatice AKSOY isimli hayırseverlerimizin Milli Eğitim Müdürlüğü´ne yaptıkları bağış ve tercihleri nedeniyle, okulumuzun yeni ismi bu kez "Hilmi Hatice Aksoy" olarak değiştirilmiştir.

Okul hizmet binası,Mesa şirketi tarafından tasarlanmış özel bir projedir.  10 adet  derslik, 1 fen Bilimleri labaratuarı , 1 Teknoloji ve Tasarım Atölyesi , 1Kütüphane, 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Okulun tipi özel bir projedir. Çevre düzenlemesi ile dizaynı modern mimari özelliği taşımaktadır.

Yayın: 22.12.2014 - Güncelleme: 07.09.2023 11:31 - Görüntülenme: 3262